Har du tørr hud om vinteren? Det er ikke unormalt. Huden kan føles for stram, leppene for tørre og huden på kroppen sprekker opp. Det er mange ting som spiller inn. Særlig er det det varme, tørre inneklimaet kombinert med kulde ute som gjør at vi reagerer, men også lange, varme dusjer og bruk av feil hudprodukter.

Vi gir deg 5 tips mot tørr vinterhud

Dersom du bruker produkter som er feil til din hudtype og hudtilstand kan du gjøre alt vondt verre. Er du usikker på din hudtype? Kom innom salongen så hjelper vi deg gjerne. 

1. Første steg mot dehydrert hud er en god rens

Mange tror at man skal skippe rensen npr huden enten er for tørr eller fet. Men det er helt feil. Rensing er kjempeviktig og legger grunnlaget for resten av hudpleien. Om du ikke renser huden din godt vil ikke kremen kunne trekke inn og hjelpe huden din. Det er nesten bortkastet med hudkrem om du ikke renser huden.

Morgen: rens huden på morgen.
Kveld: rens huden to ganger på kvelden. Spesielt dersom du bruker ansiktssminke. Den første renserunden tar bort sminke og overflaterester, og andre runde renser i dybden.

Få hjelp til å finne den rensen som passer best til din hud. 

 

2. Peeling for sirkulasjon og fjerning av døde hudceller

Vi anbefaler at du bruker en mild skrubb tilpasset din hud 1-2 ganger i uken. Det høres kanskje rart ut å skrubbe en hud som er tørr, men stol på oss. Ansiktsskrubb fjerner døde hudceller og massasjen hjelper den tørre huden din til å fornye seg selv ved å øke blodsirkulasjonen og cellefornyelsen. Økt blodsirkulasjon gjør at det blir bedre opptak av næring og bedre utskillelse av avfallsstoffer.

Etter peeling av huden vil det neste produktet du påfører kunne trenge enda dypere ned i huden og gi enda bedre resultater.

 

3. Bruk serum for å jobbe enda mer lokalt

Serum trekker dypere inn i huden enn vanlig krem. Serum har den egenskapen å kunne jobbe lokalt og gir enda bedre effekt i kombinasjon med krem. Samtidig virker serum beskyttende og oppbyggende for huden.

 

4. Bruk fuktighetsgivende dagkrem som beskytter og forebygger

En god fuktighetskrem virker beskyttende mot ytre påkjenninger. Dersom fuktighetskremen ikke inneholder solfaktor, bør du påføre SPF over. Solfaktor er viktig for å beskytte huden mot både sol, ytre påkjenninger og forebygging av aldringstegn. 

Ansiktskremen bør i likhet med garderoben din, byttes ut etter årstid. Det kan være lurt å bruke en lettere krem på sommeren og en tyngre krem om vinteren.

 

5. Bruk en fetere krem om natten

Huden jobber helt annerledes om natten. Du bør derfor bruke en enda rikere fuktighetskrem om natten eller nattmaske.